تنها چیزی که باید در مورد دلار آمریکا بدانید، ارز بین المللی است که برای تجارت در سراسر جهان پذیرفته شده است. برخی از ارزها در سراسر جهان پذیرفته شده و در بسیاری از معاملات بین المللی معامله می شوند. محبوب ترین آنها دلار آمریکا، یورو و ین هستند. اکثر فعالان بازار از این وجوه به عنوان ارز ذخیره استفاده می کنند.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول (IMF)، دلار آمریکا محبوب ترین ارز جهان است. در سه ماهه چهارم سال 2019، این ارز بیش از 60 درصد از کل ذخایر ارزی شناخته شده بانک های مرکزی در سراسر جهان را تشکیل می داد. این امر دلار را به ارز ذخیره جهانی تبدیل کرد.
نزدیک ترین ارز به دلار از نظر حجم معاملات، یورو اتحادیه اروپا است که 20 درصد از محبوب ترین نرخ ارز در بین بانک های مرکزی را به خود اختصاص می دهد. اگرچه این ارز در نتیجه بحران منطقه یورو هم از نظر سیاسی و هم از نظر اقتصادی آسیب دیده است، اما همچنان سهم زیادی از بازار دارد.
دلار چیست؟
دلار یا دلار واحد پول 33 کشور جهان است که در بسیاری از کشورها به عنوان ارز اصلی استفاده می شود. دلار آمریکا به عنوان معتبرترین و پرکاربردترین دلار در جهان شناخته شده و در سایر کشورها به عنوان ارز رسمی استفاده می شود. کشورهای دیگری مانند کانادا، استرالیا و نیوزلند نیز دلار خود را دارند.
دلار آمریکا چیست و ارز کجاست؟
به طور کلی دلار آمریکا یا دلار آمریکا به عنوان یکی از معتبرترین و پرکاربردترین دلارهای دنیا شناخته می شود و در بسیاری از کشورهای دیگر به عنوان ارز رسمی استفاده می شود. ارزش دلار آمریکا به دلیل جایگاه این کشور در اقتصاد جهانی و به رسمیت شناخته شدن بین المللی بسیار مهم و مهم است. علاوه بر این، دلار آمریکا بر عملیات و فعالیت های بین المللی شرکت ها و سازمان های بزرگ بین المللی تأثیر می گذارد و بر سود و زیان و توسعه کلی شرکت تأثیر می گذارد.
دلار آمریکا قوی ترین ارز در جهان است
قدرت اقتصادی آمریکا مهمترین حامی دلار است. در سال 2018، آمریکا 1671 میلیارد دلار سرمایه در گردش داشت. گفته می شود نیمی از این مقدار در خارج از ایالات متحده واقع شده است. در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و آمریکای لاتین، بسیاری از اسکناس های دلار معامله می شوند و به عنوان یک ارز مطمئن برای معاملات روزمره استفاده می شوند.
قیمت دلار آمریکا در تورنتو را از صرافی تورنتو بپرسید.
حدود 90 درصد از معاملات در بازار فارکس بر اساس دلار است. در نتیجه، بانک های خارجی برای انجام تجارت به دلار بیشتری نیاز دارند. این به وضوح در بحران مالی سال 2008 مشاهده شد. بدهی بین المللی بانک های غیر آمریکایی به ارز خارجی 27 تریلیون دلار بود. از این تعداد، 18 تریلیون دلار بر اساس دلار آمریکا است. در نتیجه، سیستم فدرال رزرو مجبور شد تعداد کانال های مبادله دلار را افزایش دهد. این تنها راه برای جلوگیری از تمام شدن دلار بانک های جهانی بود.
بحران مالی باعث شد تا از دلار بیشتر استفاده شود. در سال 2018، بانکهای آلمان، فرانسه و بریتانیا بدهی بیشتری به دلار داشتند. علاوه بر این، مقررات بانکی برای جلوگیری از چنین بحران هایی، دلار را کمیاب کرد و فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش داد. این امر منجر به افزایش هزینه استقراض با کاهش عرضه دلار شد.
قدرت دلار باعث می شود که دولت ها مایل به جمع آوری آن باشند. دولت ها ارز مورد نیاز خود را از مبادلات بین المللی خود دریافت می کنند. همچنین مشاغل داخلی و مسافران خارجی ارز وارد کشور مقصد می کنند.
دلار نماد دلار است
علامت $ برای دلار آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر استفاده می شود. در قرن 18 از ps برای اشاره به وزن استفاده می شد و در نهایت حروف s و p با هم ترکیب شدند و علامت $ را تشکیل دادند.
S با یک خط مستقیم "$" جایگزین شد که نماد بین المللی دلار است، همچنین از اسپانیایی ها، که پول خود را با نماد P (pi) علامت گذاری می کنند و این "P" به تدریج در آمریکای شمالی به "$" تبدیل می شود. . . فضای نوشتن
چرا دلار یک ارز ذخیره جهانی است؟
سیستم مدیریت پولی برتون وودز در سال 1944 دلار را به موقعیت فعلی خود رساند. پیش از این، اکثر کشورها ارز محلی خود را بر اساس طلا معامله می کردند. دولت ها قول دادند که مردم می توانند پول خود را در صورت نیاز با طلا مبادله کنند. در آن زمان، ایالات متحده دارای بزرگترین ذخایر طلا در جهان بود. این توافق به کشورهای دیگر اجازه میداد تا ارز خود را به جای طلا بر اساس دلار آمریکا قرار دهند.
در اوایل دهه 1970، کشورها می خواستند دلارهای خود را با طلا مبادله کنند، زیرا چاره ای جز مواجهه با تورمی نداشتند. رئیس جمهور نیکسون به جای اجازه خروج طلای آمریکایی از فورت ناکس، یکی از پایگاه های نظامی آمریکا که دارای ذخایر طلا در این کشور است، دستور داد که دلار از استاندارد طلا جدا شود.
تاریخچه دلار چیست؟
دلار در سال 1792 پس از انقلاب آمریکا به طور رسمی به عنوان ارز در ایالات متحده معرفی شد. قبل از این تاریخ، ارزهایی به نام دلار در سال های مختلف در کشورهای مختلف وجود داشته است. از سال 1944، پس از پایان جنگ جهانی دوم، دلار آمریکا به عنوان ارز بین المللی در معاملات مالی بین 44 کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته است. دلار آمریکا طی سالهای 1971، 1972 و 1973 به دلیل بحران ارزی و کاهش قدرت خرید، تحت تأثیر اقدامات اقتصادی قرار گرفت و با کاهش ارزشهای متعدد مواجه شد. علاوه بر تحولات گذشته، امروزه دلار آمریکا در معاملات بین المللی، ذخایر ارزی، تجارت و بسیاری از عملیات مالی در سراسر جهان به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از معروف ترین ارزهای جهان به شمار می رود.
یکی از دلایلی که دلار آمریکا به محبوبترین ارز در جهان تبدیل شده است، توافقنامه برتون وودز (امضا شده در سال 1973) است. در این قرارداد، دولت آمریکا و 100 کشور جهان توافق کردند که ارزش دلار آمریکا در مقایسه با دلار آمریکا ثابت بماند و بتوانند از این ارز در مبادلات خود استفاده کنند. امسال فدرال رزرو تایید کرد که قیمت هر اونس طلا 35 دلار خواهد بود.
طولی نکشید که همه کشورها متوجه شدند که این قیمت بالاتر از ارزش واقعی دلار است و یکی یکی از این توافق خارج شدند. اما این توافق منجر به ایجاد مفهومی به نام شاخص دلار آمریکا شد. از آنجایی که ایالات متحده یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان است و دارای شرکای اقتصادی زیادی است، این گزارش وضعیت کلی اقتصاد جهان (اقتصاد ایالات متحده در مقایسه با شرکای تجاری اصلی) را به سرمایه گذاران نشان می دهد.
چگونه سیستم برتون وودز جهان را تغییر داد؟
در ژوئیه 1944، نمایندگان 44 کشور در یک استراحتگاه کوهستانی در برتون وودز، نیوهمپشایر گرد هم آمدند تا درباره سیستم پولی بینالمللی بحث کنند. در این جلسه اعتقاد بر این بود که سیستمی ایجاد شود که تجارت بین المللی را در کنار تامین اهداف سیاسی حاکمیتی کشورها تسهیل کند. بین دو جنگ جهانی باید جایگزین بهتری برای نظام پولی وجود داشت.
این بحث اساساً بر اساس منافع دو ابرقدرت اقتصادی آن زمان، ایالات متحده و بریتانیا انجام شد. اما این دو کشور هیچ علاقه ای به اتحاد ندارند. بریتانیا به عنوان کشور بدهکار اصلی به جنگ پایان داد و ایالات متحده بزرگترین طلبکار جهان بود.
هری دکستر وایت، به نمایندگی از دولت ایالات متحده، می خواهد بازار جهانی را به روی صادرات ایالات متحده باز کند و تجارت جهانی را از طریق ثبات نرخ ارز تسهیل کند. جان مینارد کینز، اقتصاددان معروف بریتانیایی نیز از کشورها خواست تا اهداف سیاسی مستقلی تعیین کنند، تراز پرداخت ها را بهبود بخشند و در نرخ ارز انعطاف پذیر باشند.
اگرچه خود برتون وودز تنها سه هفته دوام آورد، اما آماده سازی برای اجرای آن برای چندین سال ادامه یافت. در آن زمان، کینز امیدوار بود که یک بانک ملی قدرتمند برای ایجاد یک ارز بین المللی جدید به نام بانکور ایجاد کند. با این حال، وایت به دنبال شغل بزرگتری برای دلار آمریکا بود. سرانجام با نفوذ آمریکا طرح وایت مورد قبول جهانیان قرار گرفت.
- ۰ ۰
- ۰ نظر